Αίτημα από ΕΠΟ και Super League – Ο λόγος

Η ΕΠΟ και η Super League έστειλαν αίτημα προκειμένου να συναντηθούν με τους κυρίους Βρούτση-Παπαστεργίου, ώστε να συζητήσουν για το VAR και το goal line technology. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα (4/3), επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να σταλεί κοινή επιστολή από την ΕΠΟ και την Super […]

Αίτημα από ΕΠΟ και Super League - Ο λόγος

Η ΕΠΟ και η Super League έστειλαν αίτημα προκειμένου να συναντηθούν με τους κυρίους Βρούτση-Παπαστεργίου, ώστε να συζητήσουν για το VAR και το goal line technology.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα (4/3), επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να σταλεί κοινή επιστολή από την ΕΠΟ και την Super League προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου θέλουν συνάντηση με τον κ. Παπαστεργίου, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, με αντικείμενο την ανανέωση της σύμβασης για το VAR, η οποία λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Εκτός τούτου, στο σχεδιασμό τους προβλέπεται επίσης η αναβάθμιση του συστήματος VAR τόσο με την προσθήκη του ημιαυτόματου οφσάιντ όσο και της τεχνολογίας “goal line”, που ειδοποιεί άμεσα τον διαιτητή για το πότε η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε την Δευτέρα 4/3/2024, έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Επικύρωσε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, να σταλεί κοινή επιστολή από την ΕΠΟ και την Super League προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, και να ζητηθεί συνάντηση -παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση- με αντικείμενο την ανανέωση της σύμβασης για το VAR που εκπνέει τον προσεχή Σεπτέμβριο, καθώς και την αναβάθμιση του συστήματος με την προσθήκη του ημιαυτόματου οφσάιντ και της τεχνολογίας “goal line”».