Αγρότες: Λεφτά στην τράπεζα – Ποιους αφορά η νέα πληρωμή

Ο ΕΛΓΑ προσφέρει 70 εκατ. ευρώ σχετικά με την εξόφληση των πληγέντων από τις καταστροφές με τα ονόματα «Daniel» και «Elias».

Αγρότες: Λεφτά στην τράπεζα - Ποιους αφορά η νέα πληρωμή

Ο ΕΛΓΑ δίνει 70 εκατ. ευρώ αναφορικά με την εξόφληση για τους αγρότες που ήταν πληγέντες από τις καταστροφές με τα ονόματα «Daniel» και «Elias».

Η εν λόγω πίστωση του ΕΛΓΑ έχει να κάνει αναφορικά τις καταστροφές σε φυτική παραγωγή και απώλεια των μελισσοσμηνών και των κυψελών.

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων-αγροτών, οι οποίοι επλήγησαν πιστώνονται τα 70 εκατομμύρια ευρώ όπου θα τους ανακουφίσουν.

Λεφτά στην τράπεζα για τους αγρότες

Οι εν λόγω πιστώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, είναι για τις καταστροφές σε φυτική παραγωγή και απώλεια των μελισσοσμηνών και κυψελών στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων οι οποίες επλήγησαν.

Πλέον, με την εφαρμογή των διατάξεων του ad hoc Προγράμματος, δεν προβλέπεται ποσοστό απαλλαγής, ο συντελεστής εκκαθάρισης είναι η μονάδα, άρα στο ακέραιο, το ανώτατο ποσοστό εκκαθάρισης επί της ασφαλιζόμενης αξίας είναι το 100% και δεν υπάρχει το ανώτατο όριο των 70.000 ευρώ, ούτως ώστε οι ενισχύσεις να καταβάλλονται στην συνολική τους αξία.