ΑΕΚ: Βραβεύει τον Ανδρέα Σταματιάδη

Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόφαση να βραβεύσει τον Ανδρέα Σταματιάδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στο σύλλογο και συγκεκριμένα αυτό θα γίνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με το Μετάλλιο Τιμής του συλλόγου «Χρυσός Δικέφαλος Αετός» θα τιμήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τον Ανδρέα Σταματιάδη. Το μετάλλιο θα του δοθεί πριν την έναρξη του αγώνα […]

ΑΕΚ: Βραβεύει τον Ανδρέα Σταματιάδη

Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόφαση να βραβεύσει τον Ανδρέα Σταματιάδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στο σύλλογο και συγκεκριμένα αυτό θα γίνει στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με το Μετάλλιο Τιμής του συλλόγου «Χρυσός Δικέφαλος Αετός» θα τιμήσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τον Ανδρέα Σταματιάδη. Το μετάλλιο θα του δοθεί πριν την έναρξη του αγώνα της “Ένωσης” με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην «Αγιά Σοφιά».

Ο Ανδρέας Σταματιάδης έχει συνδέσει το όνομα του με την ΑΕΚ την οποία υπηρέτησε ως παίκτης (διετέλεσε και αρχηγός) αλλά και ως προπονητής.

Έπαιξε στην “Ένωση” από το 1950 έως και το 1969 όταν σε ηλικία 33 ετών αποσύρθηκε. Δεινός επιθετικός πέτυχε 60 γκολ σε 267 συμμετοχές.

Την πενταετία 1974-1979 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην ΑΕΚ, αρχικά του Φράντισεκ Φάντρονκ και στη συνέχεια των Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι και Φέρεντς Πούσκας, ενώ δύο φορές χρειάστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως πρώτος. Η αρχή έγινε το 1977 για δύο αγωνιστικές (3η-4η), καθώς και για 11 αγωνιστικές (24η-34η) πριν το τέλος της περιόδου 1978-79, όταν αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου τον Πούσκας, για να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή, κάτι που τελικά επετεύχθη, ενώ παράλληλα έφτασε και στον τελικό του κυπέλλου. Κατά περιόδους εργάστηκε και στα τμήματα υποδομών της ΑΕΚ, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ο Διευθυντής των τμημάτων αυτών, θέση από την οποία αποχώρησε το 2013, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Άκη Ζήκο.