Βούλη: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στη Βουλή χθες το βράδυ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος φρόντισε να δείξει την αντίθεσή του. Νόμος του κράτους έγινε το νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Αναλυτικά, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 159 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν […]

Βούλη: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στη Βουλή χθες το βράδυ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια παρά τις αντιδράσεις του κόσμου, ο οποίος φρόντισε να δείξει την αντίθεσή του.

Νόμος του κράτους έγινε το νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την ενίσχυση των δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 159 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 129 βουλευτές και «παρών» 11 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

Επί της αρχής το σχέδιο νόμου και επί των άρθρων που εισάγουν για πρώτη φορά διαδικασίες και προϋποθέσεις αδειοδότησης και ίδρυσης παραρτημάτων μη κρατικών ΑΕΙ ψήφισαν 158 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Χάρης Κατσιβαρδάς.

Το ΠΑΣΟΚ τελικά καταψήφισε, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, καθώς η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθος στην ψηφοφορία επί της αρχής και εμφανίστηκε απούσα, ενώ ψήφισε στα άρθρα.

Παρόλο που η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά και ενώ το σύνολο σχεδόν των βουλευτών είχαν ήδη ψηφίσει, η ολοκλήρωση της ψηφοφορίας καθυστέρησε, καθώς στην αίθουσα της Ολομέλειας παρέμεινε ηΖωή Κωνσταντοπούλουμε δύο μέλη της ΚΟ του κόμματός της.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και οι βουλεύτριες Τζώρτζια Κεφαλά και Ελένη Καραγεωργοπούλου διάβαζαν μία προς μία τις 205 διατάξεις του σχεδίου νόμου προκειμένου να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.30 και η ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε στις 11.15 το βράδυ. Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της καταμέτρησης για τα 205 άρθρα του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της οποίας είχαν αποσταλεί στο προεδρείο 70 επιστολικές ψήφοι.