Τσουχτερό πρόστιμα σε πασίγνωστη εταιρεία – Πόσα θα πληρώσει

Μεγάλο πρόστιμο θα κληθεί να καταβάλλει πολύ γνωστή εταιρεία έπειτα από ελέγχους που έπραξε η η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Τσουχτερό πρόστιμα σε πασίγνωστη εταιρεία - Πόσα θα πληρώσει

Η HENKEL HELLAS χάριν σε παράβαση που υπέπεσε κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο κοντά στις 400.000 ευρώ έπειτα από έλεγχο που υπέστη.

Έπειτα από απόφαση του Υπουργού, Κώστα Σκρέκα η γνωστή εταιρεία δεν γλίτωσε από την μεγάλη “καμπάνα” αφού δεν ήταν τυπική.

Πλέον οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί με τις αρχές να έχουν πλήρως στραμμένα τα μάτια τους σε κάθε πιθανό ατόπημα.

Τσουχτερό πρόστιμα σε πασίγνωστη εταιρεία – Πόσα θα πληρώσει

 

Μετά τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.

Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ’ αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα. Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».