Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν τον ανασχηματισμό

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασαν τα κόμματα τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να κάνει λόγο για ένα θλιβερό ανασχηματισμό με φτωχές και αμήχανες επιλογές.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν τον ανασχηματισμό

Επιβραβεύτηκαν υπουργοί υπεύθυνοι για τα Τέμπη και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων επισημαινει η Κουμουνδουρου τονίζοντας πως εκτός βρέθηκαν όσοι δεν υπηρέτησαν τη δεξιά ατζέντα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Αυτό το μήνυμα έλαβε ο Πρωθυπουργός; Του φταίει ο κ. Σκρέκας για το μισό κιλό φέτας και τα υποδεέστερα γερμανικά απορρυπαντικά; Και προάγει αυτούς που αφήνουν διαρροές προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Δεξιά Ανακύκλωση. Περσινά σταφύλια».

Η μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές τους οδήγησε σε έναν άγονο ανασχηματισμό αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καταλήγοντας πως η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα: «Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας ,της στεγαστικής κρίσης, η τραγελαφική διαχείριση της αγροτικής πολιτικής και η αποδόμηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν αντιμετωπίζονται με κομματικούς συμβιβασμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά με στοχευμένες πολιτικές και αλλαγή πλεύσης».

Απάντηση στα κρίσιμα λαϊκά προβλήματα δεν μπορούν να δώσουν οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί ούτε οι εναλλαγές προσώπων όταν η πολιτική παραμένει η ίδια ,είναι το σχόλιο του γραφείου τύπου του κομμουνιστικού κόμματος για τον ανασχηματισμό, συμπληρώνοντας πως η κίνηση του Πρωθυπουργού είναι συνέχεια της παρερμηνείας και διαστρέβλωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Το ΚΚΕ επισημαίνει: «Για αυτό το λόγο και σε κρίσιμες θέσεις και Υπουργεία επιλέγονται δοκιμασμένα στο αντιλαϊκό έργο πρόσωπα, για να τρέξουν αυτές τις ”μεταρρυθμίσεις” του κεφαλαίου και της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων και του λαού».

Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού για ανασχηματισμό μετά το Υπουργικό Συμβούλιο άλλο είδαμε τελικά σχολιάζει η Ελληνική Λύση τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απώλεσε τόσο την ηθική όσο και τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Από την πλευρά της η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Η ενέργεια αυτή συνιστά τον ορισμό της πολιτικής απάτης. Δημιουργεί όμως και μεγάλα ερωτηματικά για το “ποιος πραγματικά κυβερνά αυτόν τον τόπο” καθώς είναι αδύνατον για έναν Πρωθυπουργό, ακόμα και για τον κύριο Μητσοτάκη να αυτοεξευτελίζεται με τέτοιον τρόπο’».

Τα ίδια πρόσωπα εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές αλλάζοντας κάποια απλά θέσεις, τονίζει η Νέα Αριστερά: «Ο ανασχηματισμός παρωδία του κ. Μητσοτάκη είναι τρανή απόδειξη ότι δεν πήρε κανένα μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Ο ριζικός ανασχηματισμός για τον οποίο μας προϊδέαζε ,εξελίχθηκε σε μουσικές καρέκλες».

Η «Νίκη» αναφέρει πως: «Η κυβέρνηση με την ιστορική ήττα στις ευρωεκλογές έχασε την δημοκρατική της νομιμοποίηση. Αντί να προκηρύξει εκλογές, έκανε έναν μίνι ανασχηματισμό αυξάνοντας το στρατό του υπουργικού συμβουλίου σε 61 πρόσωπα. Επικοινωνιακά παιχνίδια και ανταμοιβές ημετέρων. Ο λαός λέει “τον φτύνουν και αυτός νομίζει ότι βρέχει”».