Συντάξεις: Διπλή αύξηση σε συνταξιούχους – Πότε θα δοθεί

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα αποσαφηνιστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο με τις τελικές αποφάσεις να ανακοινώνονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Συντάξεις: Διπλή αύξηση σε συνταξιούχους - Πότε θα δοθεί

Τα κριτήρια για τις συντάξεις σχετικά με το νέο επίδομα θα καθοριστούν εντός του επόμενου διμήνου με τις οριστικές αποφάσεις να ανακοινώνονται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Αύξηση συντάξεων κατά 2,5%-3% και υψηλότερο επίδομα προσωπικής διαφοράς (γι’ αυτούς που δεν θα πάρουν αυξήσεις) θα δοθούν στους συνταξιούχους το 2025, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

Πάντως μιλάμε για αρκετά μεγάλο βοήθημα, υπό την προϋπόθεση πάντα φυσικά ότι θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν εντός λίγου διαστήματος.

Διπλή αύξηση σε συνταξιούχους προσεχώς

Πιο συγκεκριμένα, ενισχυμένο θα είναι το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025.

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό και οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος εκτιμάται για το 2025 ότι θα είναι περίπου 650.000 συνταξιούχοι από 730.550 που πήραν το επίδομα το 2024, καθώς μετά τις αυξήσεις της επόμενης χρονιάς αναμένεται ότι 80.000 συνταξιούχοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά ή θα μείνουν με υπόλοιπο κάτω από 10 ευρώ οπότε δεν θα δικαιούνται το επίδομα.