Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα

Η φρεγάτα Ύδρα που ανήκει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ερυθρά Θάλασσα και συνεχίζει την πορεία του προς το βασικό της προορισμό. Η φρεγάτα «Ύδρα» (F-452) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών τύπου MEKO 200HN, έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ στις 2/3. […]

Στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα

Η φρεγάτα Ύδρα που ανήκει στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ερυθρά Θάλασσα και συνεχίζει την πορεία του προς το βασικό της προορισμό.

Η φρεγάτα «Ύδρα» (F-452) του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, μια φρεγάτα πολλαπλών αποστολών τύπου MEKO 200HN, έφτασε στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ στις 2/3.

Το πλοίο θα ενταχθεί τώρα στην επιχείρηση «Ασπίδες» που οργανώνει η ΕΕ.

Η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της ΕΕ στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», η οποία αποσκοπεί στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των Χούθι έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.