Η παραγωγή σκληρού σιταριού, από το οποίο φτιάχνονται τα μακαρόνια, είναι κορυφαίας ποιότητας στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Σιδερόπουλος επισημαίνοντας ότι φέτος η παραγωγή φτάνει από τα 250-500 κιλά το στρέμμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε κάθε περιοχή. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το 2024 σαν μια μεσαία χρονιά από άποψη παραγωγής και μια ικανοποιητική τιμή για τον παραγωγό θα είναι στα 38-40 λεπτά το κιλό, κατέληξε. Στις επόμενες δέκα ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση του θερισμού στη Θεσσαλία και στη συνέχεια θα αρχίσει σε πιο βόρειες περιοχές.
Ακολούθησε το Newsalert.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις