Στη Θεσσαλία έξι υπάλληλοι μπήκαν σε καθεστώς αργίας για χρηματισμό

Σε αυτοδίκαιη αργία λόγω, χρηματισμού έθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας έξι υπαλλήλους της Περιφέρειας. Ο ίδιος σχολιάζοντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση του αυτή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “κινήθηκε η διαδικασία για κάποιους υπαλλήλους που είχαν συλληφθεί για χρηματισμό, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφηκε η διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία”. Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι “πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπηρετούμε τους πολίτες. Για όσους το έχουν καταλάβει λάθος, θα εφαρμοστεί ο νόμος, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από το νόμο”.

Στη Θεσσαλία έξι υπάλληλοι μπήκαν σε καθεστώς αργίας για χρηματισμό

Στους συγκεκριμένους υπαλλήλους είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης από το Β’θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την σχετική διαπιστωτική πράξη, για να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Για το συγκεκριμένο θέμα παρενέβη και ο πρώην περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για παλιά υπόθεση για την οποία ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις το 2020 και το 2022 επί της θητείας του, ο οποίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του νυν περιφερειάρχη.