Σοκ το καλοκαίρι: Που θα φτάσει η θερμοκρασία – Η πρόβλεψη που βγήκε

"Φούρνος" το καλοκαίρι ολόκληρη η Ευρώπη με τις θερμοκρασίες που αναμένται να σκαρφαλώσει ο υδράγυργος να προκαλούν κυριολεκτικά... ιδρώτα.

Σοκ το καλοκαίρι: Που θα φτάσει η θερμοκρασία - Η πρόβλεψη που βγήκε

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) έκανε για το καλοκαίρι ορισμένες αποκαρδιωτικές προγνώσεις για την θερμοκρασία.

Με υπομονή θα πρέπει να “οπλιστούν” οι κάτοικοι στην Ευρώπη αφού για ακόμη ένα καλοκαίρι τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες δεν αναμένεται να είναι καθόλου ευοίωνα.

Η θερμοκρασία αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι να είναι αποπνιχτική με τις δροσερές αποδράσεις να αποτελούν μονόδρομο για τους κατοίκους της Ευρώπης ώστε να γλιτώσουν από τον καύσωνα.

Σοκ το καλοκαίρι: Που θα φτάσει η θερμοκρασία – Η πρόβλεψη που βγήκε

Σε ανάρτησή του, το meteo παρουσιάζει το διάγραμμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF) και εξηγεί γιατί η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη για τη θερμοκρασία του καλοκαιριού 2024 στην Ευρώπη προκαλεί… τρόμο.

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τις παρελθοντικές προγνώσεις κάθε μήνα Μαΐου από το 2017 μέχρι σήμερα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο).

Οι γκρι μπάρες δείχνουν την αβεβαιότητα στις αποκλίσεις των τιμών από την κλιματική τιμή της περιόδου 1993-2016 (ήδη μια πολύ θερμή περίοδος), ενώ οι γκρι κύκλοι δείχνουν τις ακραίες προγνωστικές τιμές όλων των διαθέσιμων σεναρίων.

443732798_842498711239503_1831958613208641814_n_4fce8.jpg