Σοκ για εκατομμύρια Έλληνες: Πότε κόβονται οριστικά όλα τα επιδόματα

Δυσάρεστα τα νέα για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, αφού όπως φαίνεται σύντομα όλα τα επιδόματα οριστικά θα παύσουν να ισχύουν.

Σοκ για εκατομμύρια Έλληνες: Πότε κόβονται οριστικά όλα τα επιδόματα

Μαχαίρι μπαίνει σε όλα τα επιδόματα και οι Έλληνες σε λίγο καιρό θα πρέπει αυτή την πολιτική να την θεωρούν παρελθόν.

Η ΕΕ πιέζει ώστε να υπάρχουν πρωτογενή πλεονάσματα να σταματήσουν τα επιδόματα, επομένως από εδώ και στο εξής όπως φαίνεται το σκηνικό αλλάζει και στην χώρα μας.

Με λίγα λόγια οι πολίτες θα πρέπει να θεωρούν παρελθόν  από δω και στο εξής οποιαδήποτε επιταγή ακρίβειας, έκτακτα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Σιγά σιγά έρχεται το Αντίο στα Επιδόματα

Η δε συγκεκριμένη πολιτική αυτή υποδεικνύεται από το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.

Οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες είναι το νέο κριτήριο με βάση το οποίο θα καταρτίζονται τα τετραετή δημοσιονομικά – διαρθρωτικά προγράμματα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως προβλέπει το νέο Σύμφωνο που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2025.

Η Κομισιόν θα καθορίσει τα επιτρεπτά ανώτατα όρια αύξησης των καθαρών πρωτογενών δαπανών των κρατών-μελών για το διάστημα 2025-2028. Αυτό θα γίνει μέσα στον προσεχή Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Στη συνέχεια, τα κράτη-μέλη θα διαμορφώσουν αναλόγως τα δημοσιονομικά – διαρθρωτικά τους προγράμματα.

Από την αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών θα εξαιρούνται τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και οι αμυντικές δαπάνες. Όπως δήλωσε και ο επίτροπος Οικονομίας είναι ανάγκη να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών και της διατήρησης του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου για τις αναγκαίες επενδύσεις σε άμυνα και σε ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.