Ρωσία: Τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με 133 νεκρούς με τα αίτια αυτής να γίνονται γνωστά. Πάνω από 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν μετά από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των επισκεπτών στο συναυλιακό χώρο στο Crocus City Hall της Μόσχας πριν από την εμφάνιση ενός ροκ […]

Ρωσία: Τα αίτια της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα

Στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση με 133 νεκρούς με τα αίτια αυτής να γίνονται γνωστά.

Πάνω από 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν μετά από την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των επισκεπτών στο συναυλιακό χώρο στο Crocus City Hall της Μόσχας πριν από την εμφάνιση ενός ροκ συγκροτήματος την Παρασκευή (22/3).

Το αφγανικό παρακλάδι του ISIS – γνωστό και ως Ισλαμικό Κράτος στην Επαρχία Κορασάν, ISKP (ISIS-K) – ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του ισχυρισμού αυτού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η οργάνωση ISIS-K αναδύθηκε από το ανατολικό Αφγανιστάν στα τέλη του 2014 και αποτελούνταν από αποσχισθέντες μαχητές των Πακιστανών Ταλιμπάν και ντόπιους μαχητές που ορκίστηκαν πίστη στον εκλιπόντα ηγέτη, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Η ομάδα έχει έκτοτε αποκτήσει μια τεράστια φήμη για πράξεις βαρβαρότητας.

  • Η ταυτότητα της ISIS-K που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μόσχα: Ποιοι είναι οι στόχοι της και πώς δημιουργήθηκε