Πότε πληρώνεται η τρίτη δόση του Επιδόματος Παιδιού 2024

Ανενεργή προς ώρας παραμένει η πλατφόρμα σχετικά με το επίδομα Α21 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και την καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης.

Πότε πληρώνεται η τρίτη δόση του Επιδόματος Παιδιού 2024

Κλειστή παραμένει για την ώρα η πλατφόρμα σχετικά με το θέμα του επιδόματος Α21 έως την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και την καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης.

Η δόση αυτή του επιδόματος παιδιού έχει να κάνει με τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, ενώ να υπογραμμισθεί πως την ίδια ημέρα θα δοθούν και τα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα.

Υπόψη πως τούτη η δόση αναμένεται να πληρωθεί στους δικαιούχους την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου, τουτέστιν, την Τετάρτη 31/7/2024.

Πότε πληρώνεται η τρίτη δόση για το Επίδομα Παιδιού;

Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις την Τετάρτη 31 Ιουλίου και ώρα 08.00.

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το επίδομα Παιδιού χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος. Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet. Για τους δικαιούχους ισχύουν ηλικιακά, εισοδηματικά αλλά κι άλλα κριτήρια.

Τα πεδία της αίτησης Α21 προσυμπληρώνονται, αντλώντας στοιχεία από τον ΑΜΚΑ. Κατά το στάδιο της υποβολής – μέσω on line διασύνδεσης της ΗΔΙΚΑ με την ΑΑΔΕ – προσυμπληρώνονται στην αίτηση τα ετήσια εισοδήματα των μελών της οικογενείας που συμμετέχουν στο Α21.