Πανεπιστημιούπολη: Κατασχέθηκαν διάφορα πολεμοφόδια

Μετά την έρευνα της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη κατασχέθηκαν ορισμένα πολεμοφόδια. Κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και μπουκάλια εντόπισαν οι αστυνομικοί, που έκαναν έφοδο νωρίς το πρωί στο κτήριο της φοιτητικής εστίας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έξω από την οποία τις προηγούμενες μέρες κουκουλουφόροι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και σχολικά λεωφορεία. Τρία άτομα που δεν […]

Πανεπιστημιούπολη: Κατασχέθηκαν διάφορα πολεμοφόδια

Μετά την έρευνα της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη κατασχέθηκαν ορισμένα πολεμοφόδια.

Κράνη, κροτίδες κρότου λάμψης, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και μπουκάλια εντόπισαν οι αστυνομικοί, που έκαναν έφοδο νωρίς το πρωί στο κτήριο της φοιτητικής εστίας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, έξω από την οποία τις προηγούμενες μέρες κουκουλουφόροι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και σχολικά λεωφορεία. Τρία άτομα που δεν σχετίζονται με τη φοιτητική κοινότητα αλλά ούτε και με τις επιθέσεις συνελήφθησαν, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προαναγγέλλει νέες ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για τον εντοπισμό των δραστών, των επιθέσεων της περασμένης Κυριακής και της περασμένης Πέμπτης στου Ζωγράφου.

Με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού έγινε στις 6 το πρωί η αστυνομική έφοδος σε δέκα δωμάτια και βοηθητικούς χώρους της φοιτητικής εστίας, Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν το κτίριο των φοιτητικών εστιών και αστυνομικοί από την ΟΠΚΕ και την Ασφάλεια Αττικής μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου και άρχισαν έρευνες.

Με πολιορκητικό κριό, έσπασαν την είσοδο δωματίου της φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν όλες τις πόρτες κλειδαμπαρωμένες.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία κατασχέθηκαν:

-11- ρόπαλα,
-4- χειροβομβίδες κρότου -λάμψης,
-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,
-5- κράνη
– μάσκα και κουκούλες τύπου full face
– 1 laptop
– 1 μικροκάμερα
– καμένη ελληνική σημαία
– γάντια
-3 πανό και χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου

27- άδεια μπουκάλια μπύρας

Στην αστυνομική επιχείρηση πήραν μέρος και αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Όλα τα ευρήματα που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια όπου θα ερευνηθούν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα τέσσερα αυτοκίνητα είχαν γίνει στάχτη από καταδρομική επίθεση στην οδό Τσιάφου, δίπλα από την Πανεπιστημιούπολη, ενώ μόλις πριν από δύο ημέρες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι βγήκαν από τον χώρο της φοιτητικής εστίας και πυρπόλησαν έξι σχολικά λεωφορεία, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και τρεις μοτοσικλέτες.

Την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, κουκουλοφόροι που βγήκαν από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης, παρέδωσαν στις φλόγες σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στις τρεις τα ξημερώματα σε σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στου Ζωγράφου.

Και στις δύο εμπρηστικές επιθέσεις δεν βρέθηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιων μηχανισμών και οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες περιέλουσαν τα οχήματα με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί προσήγαγαν από το χώρο τρία άτομα. Πρόκειται για μια γυναίκα από τη Σουηδία 40 ετών, έναν Αργεντινό με ιταλικό διαβατήριο 35 ετών και έναν Έλληνα 38 ετών που κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης.