Νερό, γάλα, μπύρα: Ανατροπή με τις τιμές – Τι θα συμβεί τελικά

Ανατροπή έρχεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ αφού δεν αυξάνονται οι τιμές σε νερό, μπίρα, γάλα και αναψυκτικά λόγω συσκευασιών.

Νερό, γάλα, μπύρα: Ανατροπή με τις τιμές - Τι θα συμβεί τελικά

Ανατροπή έρχεται σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΥΠΕΝ αφού δεν αυξάνονται οι τιμές σε νερό, μπίρα, γάλα και αναψυκτικά λόγω συσκευασιών.

Πρόκειται για κάτι που όπως φαίνεται θα συμβεί στο τέλος του 2025 και το περιβαλλοντικό τέλος θα επιστρέφεται σε όσους κάνουν ανακύκλωση.

Οπότε όπως φαίνεται σύμφωνα με την προαναφερθείσα ανακοίνωση αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί προσεχώς, δηλαδή από αρχές Ιουλίου του 2024 αλλά αργεί ακόμη.

Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με νερό, γάλα και μπίρα

Σε διάψευση προχώρησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την ύπαρξη Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία υποτίθεται πως έχει δημοσιευθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) προ δύο μηνών, σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) για τα πλαστικά και τα αλουμινένια μπουκάλια, από τις αρχές Ιουλίου 2024.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Ινστιτούτων Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μια τέτοια εξέλιξη επί της ουσίας θα ακριβύνει από τα €0,50 στα €0,60 το μπουκαλάκι με το νερό. Αντίστοιχες αυξήσεις θα συνέβαιναν και στα αναψυκτικά 1,5 λίτρου (€2,35 από €2,20), στην μπίρα 500 ml (€2,10 από €2,00) και στο φρέσκο γάλα (€1,95 από €1,80).