Νέα αργία στα ΜΜΜ – Πότε δεν θα λειτουργήσουν για μέρα

Τα ΜΜΜ αναμένεται να μη λειτουργήσουν για μια μέρα μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς θα είναι μια εξέλιξη καθαρά στα πλαίσια της αργίας.

Νέα αργία στα ΜΜΜ - Πότε δεν θα λειτουργήσουν για μέρα

Τα ΜΜΜ αναμένεται να μη λειτουργήσουν για μια μέρα μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς η συγκεκριμένη είναι μια εξέλιξη καθαρά στα πλαίσια της αργίας.

Ουσιαστικά τα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, το τραμ, ο ηλεκτρικός ανακοίνωσαν απεργία για την Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1 Μαΐου και συνεπώς δε θα λειτουργήσουν.

Τέλος, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2024, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Νέα αργία για τα ΜΜΜ – Δείτε τις λεπτομέρειες που προκύπτουν

Τα ΜΜΜ σταθερής τροχιάς -μετρό, τραμ, ηλεκτρικός- ανακοίνωσαν απεργία για την Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1 Μαΐου.

Να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2024, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς. Σημειώνεται ότι τα μέσα σταθερής τροχιάς είναι και τα ΜΜΜ, δηλαδή μετρό, τραμ και ηλεκτρικός.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Μ. Τετάρτη 1 Μάη 2024.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά.

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εργαζόμενους και συνταξιούχους αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή κρίση διαβίωσης, να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή, να παλεύουν για τα αυτονόητα καθώς θίγονται κατακτήσεις χρόνων, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.

Γι’ αυτό όλοι μας καλούμαστε να συνεχίσουμε πιο δυναμικά την πάλη μας για αξιοπρέπεια, ισότητα, για μια ζωή χωρίς εργασιακή ανασφάλεια, χωρίς ακρίβεια, με σεβασμό στην υγεία, στην παιδεία, στα κοινωνικο-ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στο εισόδημά μας, στις κατακτήσεις μας. Να σταματήσει πια η φτωχοποίηση των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι θ’ αγωνιστούμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενάντια στις εφαρμοζόμενες επιδοματικές πολιτικές.

Ως Σιδηροδρομικοί συνεχίζουμε να απαιτούμε και να ζητάμε:

  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία.
  • Επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής.
  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα.
  • Αναβάθμιση του τροχαίου υλικού.
  • Πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου κ.λ.π.).
  • Καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.
  • Πλήρη διαλεύκανση και απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα στα ΤΕΜΠΗ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί, δε θα πάψουν να απαιτούν και να ζητούν Δημόσιο, Ασφαλή, Ποιοτικό Σιδηρόδρομο για εργαζόμενους και επιβάτες.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίας της χώρας.