Μητσοτάκης: Ταξιδεύει στην Ντόχα

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ταξίδεψει στην Ντόχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ ξεκινώντας μια σειρά επαφών. Σειρά επαφών θα έχει στη Ντόχα του Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προερχόμενος από τη διήμερη επίσκεψη του στην Ινδία, η οποία αποτιμάται άκρως θετικά για τα αποτελέσματά της σε οικονομικό και […]

Μητσοτάκης: Ταξιδεύει στην Ντόχα

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ταξίδεψει στην Ντόχα, προκειμένου να συναντηθεί με τον εμίρη του Κατάρ ξεκινώντας μια σειρά επαφών.

Σειρά επαφών θα έχει στη Ντόχα του Κατάρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προερχόμενος από τη διήμερη επίσκεψη του στην Ινδία, η οποία αποτιμάται άκρως θετικά για τα αποτελέσματά της σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο.

“Κλειδιά” του έχει τον ενισχυμένο γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο και το γεγονός ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στη Ντόχα ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις, Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Σάββατο, στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, στη Ντόχα. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών επαφών στη Ντόχα θα βρεθούν η Ενέργεια, η Οικονομία, τα ζητήματα ασφαλείας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Ελλάδα άλλωστε έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» με αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που δέχονται επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι. Η επιχείρηση έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», πέρα από την Ελλάδα, είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.