Λουκέτο για το TikTok στην Ευρώπη; Ποια σενάρια υπάρχουν

Υπαρκτό είναι το σενάριο να μπει λουκέτο στο TikTok όσον αφορά την Ευρώπη, καθώς υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα δεδομένα.

Λουκέτο για το TikTok στην Ευρώπη; Ποια σενάρια υπάρχουν

Ανοιχτό και πολύ ρεαλιστικό παραμένει το σενάριο να μπει μέσα στο επόμενο διάστημα λουκέτο στο TikTok όσον αφορά την Ευρώπη σύμφωνα με ορισμένα σενάρια που προκύπτουν αυτή τη στιγμή.

Πιο αναλυτικά να αναφέρουμε πως όλα δείχνουν ότι θα έχουμε απαγόρευση του TikTok στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Τέλος, η Κομισιόν «ήταν ο πρώτος θεσμός παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα τηλέφωνά της», έσπευσε να υπογραμμίσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Ξέρουμε ακριβώς τους κινδύνους του TikTok», συμπλήρωσε.

Λουκέτο στο TikTok όσον αφορά την Ευρώπη – Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

«Ξέρουμε τους κινδύνους του TikTok», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Απαγόρευση του TikTok στην Ευρώπη; Δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεν αποκλείεται», απάντησε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Μάαστριχτ, όταν ο συντονιστής αναφέρθηκε στην απόφαση των ΗΠΑ να απαγορεύσει το TikTok αν η ByteDance δεν πουλήσει την πλατφόρμα.

Η Κομισιόν «ήταν ο πρώτος θεσμός παγκοσμίως που απαγόρευσε το TikTok στα τηλέφωνά της», έσπευσε να υπογραμμίσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Ξέρουμε ακριβώς τους κινδύνους του TikTok», συμπλήρωσε.

Η δήλωση αυτή έρχεται έπειτα από μερικά άσχημα νέα για το TikTok στην Ευρώπη. Την προηγούμενη εβδομάδα, η πλατφόρμα αποφάσισε να αναστείλει μια λειτουργία που επιβράβευε τους χρήστες για την αλληλεπίδραση με την εφαρμογή TikTok Lite, αφού η Κομισιόν την έβαλε στο μικροσκόπιο, με βάση τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA).

Το TikTok είναι αντιμέτωπο και με μία ξεχωριστή έρευνα- επίσης υπό τον DSA- για φερόμενη αποτυχία να προστατεύσει ανηλίκους. Με βάση τον DSA, η Κομισιόν μπορεί να διατάξει την προσωρινή αναστολή μιας υπηρεσίας ως τελευταία λύση.