Γαλλία: Αυξημένα τα μέτρα προστασίας

Στη Γαλλία μετά την τραγωδία από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Ρωσία τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα και δρακόντια. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι “αυξάνει” στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε […]

Γαλλία: Αυξημένα τα μέτρα προστασίας

Στη Γαλλία μετά την τραγωδία από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη Ρωσία τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυξημένα και δρακόντια.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι “αυξάνει” στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού κατά τρομοκρατικού κινδύνου το σχέδιο ασφαλείας της χώρας Vigipirate, μετά την επίθεση στη Μόσχα την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

“Δεδομένης της ανάληψης ευθύνης για την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και των απειλών για τη χώρα μας, αποφασίσαμε να αυξήσουμε στο μέγιστο το επίπεδο ασφαλείας του σχεδίου Vigipirate: επικείμενη επίθεση”, ανέφερε ο Γκαμπριέλ Ατάλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ μετά το τέλος του συμβουλίου Άμυνας στο Ελιζέ.

Το σχέδιο Vigipirate υποβαθμίστηκε στο επίπεδο 2 (“ενισχυμένη ασφάλεια – κίνδυνος επίθεσης) τον Ιανουάριο.