Ευρωεκλογές: Η στρατηγική των κομμάτων

Καθώς οι ευρωεκλογές πλησιάζουν ταυτόχρονα ανεβαίνει και το πολιτικό θερμόμετρο με τα κόμματα να κάνουν τη δική τους στρατηγική.

Ευρωεκλογές: Η στρατηγική των κομμάτων

Ο πρωθυπουργός αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περιοδεύει στο Λασίθι, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση έστρεψαν τα πυρά τους και κατά της προέδρου της Κομισιόν που βρέθηκε στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες και τα υπόλοιπα κόμματα θα παρουσιάσουν τα δικά τους ευρωψηφοδέλτια για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου.

Mε την αυλαία στις τριήμερες εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με μήνυμα τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων, ενόψει της κρίσιμης μάχης της δεύτερης Κυριακής του Ιουνίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Με πρόταγμα την πολιτική σταθερότητα και διακύβευμα τη συνέχεια της πορείας προόδου και τη σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, παλαιά και νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ρίχνονται στην προεκλογική μάχη, με μία στρατηγική, που έχει στόχο να θέσει ισχυρά αναχώματα στην αποχή και την αδράνεια και παράλληλα.

Η στρατηγική της ΝΔ στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

-Θα αναδεικνύει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την αντιπολίτευση, ταυτίζοντας την κυβερνητική παράταξη με τις μεταρρυθμίσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την πόλωση και την έλλειψη ουσιαστικής πρότασης για την επόμενη ημέρα της χώρας.

-Θα δίνει συνέχεια στην πολιτική συνταγή της διεύρυνσης πέρα από τα κομματικά τείχη της οδού Πειραιώς.
-Θα αναλύει τα κυβερνητικά πεπραγμένα από το 2019 μέχρι σήμερα.

-Θα προτάσσει τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας, με κεντρικό αφήγημα τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αποτελεί το δυνατό χαρτί του κόμματος, θα βρεθεί, όπως είναι αναμενόμενο στην πρώτη γραμμή του προεκλογικού αγώνα. Ο πρωθυπουργός προσθέτει στο ευρωψηφοδέλτιο της οδού Πειραιώς, το οποίο θα ανακοινωθεί στο σύνολό του την επόμενη Δευτέρα, το δικό του ειδικό πολιτικό βάρος και ανοίγει άμεσα έναν κύκλο περιοδειών που θα καλύψει ολόκληρη την επικράτεια, με έμφαση στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Η αρχή γίνεται με την Τήλο και τη Ρόδο, ενώ την Τρίτη προγραμματίζεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για ακόμη μία περιοδεία στις δυτικές συνοικίες της πόλης.
στην εξίσωση των περιοδειών μπαίνουν και οι κορυφαίοι του κόμματος.
Στην οδό Πειραιώς δημιουργούν μεικτά κλιμάκια από υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κομματικού μηχανισμού, που θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε επανάληψη της εκστρατείας που οδήγησε στο διπλό εκλογικό θρίαμβο του 2023.