Επίδομα voucher 500 ευρώ σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες με taxisnet

Στους γονείς, τους παππούδες αλλά και τις γιαγιάδες αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δοθεί ένα νέο επίδομα voucher με taxisnet, το οποίο θα φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ συνολικά.

Επίδομα voucher 500 ευρώ σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες με taxisnet

Στους γονείς, τους παππούδες αλλά και τις γιαγιάδες αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να δοθεί ένα νέο επίδομα voucher με taxisnet, το οποίο θα φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ συνολικά.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι γιαγιάδες και παππούδες που φυλούν τα εγγόνια τους, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Τέλος, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που έχει αρχίσει ήδη και έχουν γίνει εκατοντάδες αιτήσεις από γονείς, αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Επίδομα voucher σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Γιαγιάδες και παππούδες που φυλούν τα εγγόνια τους, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς».

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που έχει αρχίσει ήδη και έχουν γίνει εκατοντάδες αιτήσεις από γονείς, αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Υπενθυμίζεται πως όσων δικαιούχων γίνουν δεκτές οι αιτήσεις, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε ορισθεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Αυτό το ποσό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.

Συγκεκριμένα, στο μητρώο επιμελητών δύνανται να εγγραφούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως «Νταντάδες της Γειτονιάς» μπορούν να γίνουν και οι συγγενείς των γονέων.

Άρα, μπορούν να συμμετέχουν όλοι στο πρόγραμμα, αρκεί να κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, υποβάλλοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr.

Άνοιξε η πλατφόρμα ntantades.gov.gr. για αιτήσεις γονέων που ενδιαφέρονται να προσλάβουν νταντά για το παιδί τους και να επιδοτηθούν με 500 και 300 ευρώ τον μήνα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 62 Δήμους από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου, και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς” υλοποιείται στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Αθηναίων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, και Περιστερίου.

Ενίσχυση 500 ευρώ μηνιαίως δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, και οι ελεύθεροι επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι. Τα 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, επιταγή για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2024, που σημαίνει ότι όποιοι γονείς προσλάβουν από τώρα νταντά να προσέχει το παιδί τους, θα λάβουν την επιδότηση των 500 ή 300 ευρώ για τους επόμενους 10 μήνες. Αν η ανάγκη φύλαξης είναι για δυο ή τρεις μήνες, κ.λπ, τότε θα πάρουν την επιδότηση για αυτό το διάστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν πάρει άδεια για φύλαξη παιδιών πάνω από 80 επιμελητές, ενώ σε αναμονή είναι εκατοντάδες αιτήσεις που καθυστερούν να εγκριθούν γιατί οι υποψήφιοι περιμένουν το ραντεβού για την ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και δεν πρέπει να τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου.

Στην περίπτωση μητέρων που είναι εγγεγραμμένες ως άνεργες στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., η διάρκεια της επιταγής δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 3 μήνες, με δικαίωμα χρήσης για άλλους 3 μήνες σε περίπτωση ανανέωσης του δελτίου ανεργίας.

Μετά την έγκριση της αίτησης οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν την “νταντά” που θα αναλάβει τη φύλαξη των παιδιών τους μέσα από την εφαρμογή ntantades.gov.gr.

Η πρόσληψη του επιμελητή θα γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό και ο επιμελητής θα πληρώνεται με εργόσημο. Με βάση το συμφωνητικό και αφού έχει αγοραστεί το εργόσημο, ο γονέας θα υποβάλλει αίτημα στην πλατφόρμα για να πληρωθεί το επίδομα που δικαιούται στον λογαριασμό του.