Αναδρομικά έως 7.470 ευρώ για μητέρες – Ποιες μπορούν να τα πάρουν

Μέχρι τέλος του Ιουλίου θα δοθούν τα αναδρομικά έως 7.470 ευρώ από την επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε 35.000 δικαιούχες μητέρες.

Αναδρομικά έως 7.470 ευρώ για μητέρες – Ποιες μπορούν να τα πάρουν

Ως το τέλος του Ιουλίου θα δοθούν τα αναδρομικά έως 7.470 ευρώ έπειτα από την επέκταση στο επίδομα μητρότητας σε 35.000 δικαιούχες μητέρες.

Οι συγκεκριμένες μητέρες είναι εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΜΜΕ, ενώ σειρά θα πάρουν οι αναπληρώτριες καθηγήτριες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τούτο το επίδομα είναι ίσο με τον κατώτατο μισθό που σήμερα κυμαίνεται στα 830 ευρώ και δίδεται σε χρονικό φάσμα εννέα μηνών σε μη μισθωτές μητέρες.

Αναδρομικά για μητέρες που φτάνουν τα 7.470 ευρώ

Στην περίπτωση υιοθεσίας, η καταβολή της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας εκκινεί από την τελεσιδικία της δικαστικής απόφασης ή από την ένταξη του τέκνου στην οικογένεια, ανεξαρτήτως αν η δικαιούχος έλαβε επίδομα λοχείας από τον e-ΕΦΚΑ.
Την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας δικαιούνται και όσες μητέρες απέκτησαν τέκνο με τη δικαδικασία της παρένθετης μητρότητας ακριβώς όπως και στην περίπτωση των μητέρων με μισθωτή εργασία.