Ακαθάριστα οικόπεδα: Πρόστιμο από 1.000 ευρώ – Τελευταία προειδοποίηση

Κι ενώ οι αρχές έχουν ρητώς προειδοποιήσει επανειλημμένα τους κατόχους των ακαθαρίστων οικοπέδων να επιληφθούν του θέματος, εν τούτοις δεν φαίνονται πως εισακούγονται.

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πρόστιμο από 1.000 ευρώ - Τελευταία προειδοποίηση

Τελευταία προειδοποίηση από τους αρμόδιους για τα ακαθάριστα οικόπεδα που παραμένουν παρά τις συνεχείς επισημάνσεις, πάρα πολλά.

Σε περίπτωση λοιπόν που συνεχίσουν οι κάτοχοι των ακαθάριστων οικοπέδων να μην φροντίζουν για τον καθαρισμό τους,  η Πολιτεία θα παρέμβει σθεναρά.

Είναι αλήθεια ότι εδώ και αρκετό καιρό οι ιθύνοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, όμως πλέον όπως φαίνεται είναι όντως η τελευταία φορά.

“Καμπάνα” της τάξεως από 1.000 ευρώ πρόστιμο για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Μπάζα, σκουπίδια, σπασμένα μπουκάλια και εύφλεκτα πλαστικά, είναι πεταμένα σε οικόπεδα που συνορεύουν με κατοικημένες περιοχές, στον Γέρακα.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, το Ertnews εντόπισε τη δασική περιοχή, όπου πετιούνται παράνομα ξερά κλαδιά και χόρτα.

Στην Κάτω Κηφισιά, δίπλα στο εργοστάσιο που κάηκε, βρίσκονται πολλά ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για τη βιομηχανική περιοχή.

Σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς με τον τεράστιο όγκο υλικού που συσσωρεύεται δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να μεταφέρουν τα υλικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Έως τις 30 Ιουνίου έχει παραταθεί η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr. H νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης καθαρισμού οικοπέδων από τους Δήμους, αλλά και για καταγγελία των ιδιοκτητών που δεν έχουν καθαρίσει ακάλυπτους χώρους.

Ψευδής δήλωση οδηγεί σε πρόστιμα από 1.000 έως και 54.000 ευρώ.

Σε ένα μήνα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου , από την 1η Μαΐου έως και τις 13 Ιουνίου, η
Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει 56 συλλήψεις και έχει επιβάλει 170 διοικητικά πρόστιμα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για την παράνομη καύση ύλης, όπως ξερά χόρτα, περιττώματα ζώων και απορρίμματα.